Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

neotropio IKE

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής «Πολιτική») αφορά τις διαδικασίες συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων από την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία “neotropio IKE”, με διακριτικό τίτλο “neotropio IKE”, με έδρα το Πικέρμι Αττικής, Λεωφόρος Μαραθώνος 60 και Αλ Σκουζέ με ΑΦΜ: 800624091, και Δ.Ο.Υ Παλλήνης, τηλ: 2106856465, ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.neotropio.gr, e-mail: info@neotropio.gr, στα πλαίσια συμμόρφωσής της με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων(EU) 2016/679 (EU GDPR) .

Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η εταιρεία:

Η neotropio IKE είναι ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία που λειτουργεί νόμιμα και είναι καταχωρισμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) με τον αριθμό 132720501000 και είναι εφοδιασμένη με την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία άδεια για την εμπορία συμπληρωμάτων διατροφής και βιολογικών προϊόντων.

1. Σκοπός της εταιρείας

Σύμφωνα με το καταστατικό της, ο κύριος σκοπός της εταιρείας είναι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο συμπληρωμάτων διατροφής και βιολογικών προϊόντων στη Ελληνική αγορά μέσω τόσο του φυσικού, όσο και του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

2. Τι είναι προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», όπως χρησιμοποιείται στην παρούσα Πολιτική, αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων είτε ιδιωτών είτε επαγγελματιών, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμός ταυτότητας, ΑΦΜ κ.ά., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός φυσικού προσώπου, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

3. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων φυσικών προσώπων.

4. Ποιοι οι αποδέκτες Δεδομένων

Αποδέκτες των Δεδομένων είναι: (α) η neotropio IKE και το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας, (β) οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας, (γ) τρίτοι εφόσον κάτι τέτοιο προκύπτει από τις συμβατικές υποχρεώσεις ή είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των εμπορικών υπηρεσιών, (δ) Δημόσιες ή Δικαστικές Υπηρεσίες ή Ανεξάρτητες Αρχές, εφόσον προκύπτει από διάταξη νόμου ή εισαγγελική παραγγελία ή δικαστική απόφαση/διαταγή.

5. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε;

Α) Κατά την επίσκεψη και πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα www.neotropio.gr :

Συλλέγουμε δεδομένα σας, μόνο μέσω των cookies που έχετε επιτρέψει με συγκατάθεσή σας να χρησιμοποιηθούν και συγκεκριμένα, τα μόνα cookies που χρησιμοποιεί η σελίδα ανήκουν στις κατηγορίες: (α) Απολύτως Απαραίτητα Cookies και (β) Cookies λειτουργικότητας. Και τα δύο είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Οι πληροφορίες που συλλέγουν είναι ανώνυμες και δεν παρακολουθούν την δραστηριότητα της περιήγησης σε άλλους ιστότοπους.

Β) Κατά την εγγραφή σας ως χρήστης στον ιστότοπο www.neotropio.gr :

Λαμβάνονται τα δεδομένα: Όνομα, Επίθετο, Διεύθυνση, ΤΚ, ΑΦΜ, email, τηλέφωνο.

Γ) Κατά την online παραγγελία σας:

Λαμβάνονται και απαιτούνται τα Δεδομένα: Όνομα, Επίθετο, Διεύθυνση, ΤΚ, ΑΦΜ, email, τηλέφωνο.

Δ) Όταν επικοινωνείτε τηλεφωνικά με κάποιο συνεργάτη μας για να προχωρήστε στην παραγγελία σας και στην αγορά ενός προϊόντος ή για να διευθετήσετε/ διαχειριστείτε την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα μας.

6. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας;

Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς: (α) των παρεχόμενων από την εταιρεία εμπορικών υπηρεσιών όπως περιγράφονται ανωτέρω (β) Συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. έκδοσης τιμολογίου, διατήρηση δεδομένων για ελάχιστη διάρκεια κλπ και (γ) για στατιστικούς λόγους, διασφαλίζοντας το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας.

7. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων από την Εταιρεία;

Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται για την εκτέλεση των εμπορικών υπηρεσιών μέσα στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.

Δεδομένα σας, όπως το Α.Φ.Μ., η Δ.Ο.Υ. και τα στοιχεία τιμολογίων συλλέγονται και τηρούνται στο πλαίσιο συμμόρφωσής μας με έννομη υποχρέωση που επιβάλλεται από την εκάστοτε ισχύουσα φορολογική νομοθεσία.

7. Χρησιμοποιούνται τα δεδομένα για άλλους σκοπούς πχ σκοπούς προώθησης προϊόντων ή / και υπηρεσιών;

Όχι, η neotropio IKE, δεν χρησιμοποιεί τα Δεδομένα για άλλους σκοπούς.

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας με διάφορους τρόπους ανάλογα με το είδος , όπως λεπτομερώς περιγράφεται στη συνέχεια. δείχνοντας τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε.

Το όνομά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Συλλέγουμε τα δεδομένα αυτά για την πραγματοποίηση της αγοράς σας, καθώς είναι αδύνατο να σας στείλουμε παραγγελία χωρίς τα στοιχεία αυτά.

Για να εκδίδουμε και να σας αποστέλλουμε τα παραστατικά αγοράς.

Για να τηρείται η ιχνηλασιμότητα για τα προϊόντα που αγοράζετε, με βάση τα ειδικώς οριζόμενα από την νομοθεσία.

Σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενημερώσεις για την πορεία εκτέλεσης της παραγγελία σας, ή ζητάμε διευκρινίσεις όπου αυτό είναι απαραίτητο για την ορθή εκτέλεση της παραγγελίας σας.

Με την προϋπόθεση της έγγραφης συγκατάθεσής σας, στέλνοντας πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, σχετικά με τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας

Για την ανάθεση της αναζήτησης τυχόν αλλαγών, ακυρώσεων ή επιστροφών σας, σε κάθε περίπτωση ανώμαλης εξέλιξης της συναλλαγής μας



Το ιστορικό παραγγελιών σας

Συλλέγουμε τα δεδομένα αυτά για να πραγματοποιηθεί η αγορά σας, αφού προσμένετε την καλύτερη εξυπηρέτηση και υποστήριξη από εμάς.


Η συλλογή λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στοιχείων αλληλογραφίας σε κληρώσεις και διαγωνισμούς

Μόνο για την συμμετοχή σας στις συγκεκριμένες κληρώσεις και διαγωνισμούς Αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας δεν μπορείτε να συμμετέχετε και να κερδίσετε!

Δεν είστε πάντως υποχρεωμένοι να μας δώσετε οποιαδήποτε από αυτές τις προσωπικές σας πληροφορίες. Αν δεν το κάνετε, ίσως να μην μπορείτε να ολοκληρώσετε την αγορά σας από το ηλεκτρονικό ή το φυσικό μας κατάστημα αλλά σεβόμαστε απόλυτα αυτή την επιλογή σας.



6. Σε ποιους γνωστοποιούμε ή / και διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;


Για την διευκολύνουμε την επίτευξη των σκοπών μας, οι οποίοι αναφέρονται στο σημείο 4 και 5, ενδέχεται να διαβιβάσουμε, αποκαλύψουμε, παραχωρήσουμε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα ή να τα μοιραστούμε σε τρίτους. Σε αυτή την περίπτωση τρίτοι μπορεί να είναι:

  • Συνεργάτες και υπεργολάβοι που παρέχουν στην εταιρεία μας υπηρεσίες αποθήκευσης (data hosting) ή φιλοξενίας δεδομένων ή υποστήριξης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.
  • Εταιρείες που συνεργάζονται μαζί μας για να ολοκληρωθεί η παραγγελία σας και να τελεσφορήσει αισίως η συναλλαγή μας, όπως πχ οι εταιρείες παράδοσης
  • Δημόσιες Υπηρεσίες και οργανισμούς, ΝΠΔΔ, NΠΙΔ, δικαστικές αρχές, ρυθμιστικά όργανα και οργανισμοί, ανεξαρτήτως δικαιοδοσίας ή βαθμού, εφόσον τούτο απαιτείται από το νόμο, δικαστική απόφαση, κανονισμό, οδηγία, εντολή, γνωμάτευση, εγκύκλιο κλπ.
  • Οι ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοί μας σε περίπτωση πώλησης, διάθεσης, συγχώνευσης, εκκαθάρισης της επιχείρησης μας.


7. Πως διασφαλίζουμε την προστασία των προσωπικών δεδομένων;


Η εταιρεία μας προκειμένου να διασφαλίσει την ορθή χρήση και την ακεραιότητα των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει, καθώς και να αποτρέψει μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση επεξεργασίας, διαγραφής, αλλοίωσης ή άλλης χρήσης αυτών, εφαρμόζει συγκεκριμένες εσωτερικές πολιτικές συμμόρφωσης ενώ λαμβάνει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά, τεχνικά, φυσικά, ηλεκτρονικά και διαδικαστικά μέτρα ασφαλείας, καθώς και τεχνολογικά πρότυπα, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

8. Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα συνεχίζονται οι σκοποί για τους οποίους συλλέχθηκαν, όπως πχ η ολοκλήρωση της αγοράς σας. Θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες σας για όσο διάστημα διαθέτετε το λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα μας.


Εάν είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται για την πολιτική επιστροφών και την αποτροπή απάτης, ενδέχεται να διατηρήσουμε κάποιες από τις πληροφορίες σας, όπου απαιτείται, ακόμα και μετά το πέρας των αγορών σας και της παραγγελίας και τουλάχιστον μέχρι την διακοπή του λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα μας.

Στην συνέχεια αυτές οι πληροφορίες καταστρέφονται από τα αρχεία και το σύστημά μας, σε συμμόρφωση με την πολιτική της επιχείρησής μας, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαιτείται πλέον για την εκπλήρωση των σκοπών, που σας έχουμε περιγράψει ανωτέρω, ή για την κάλυψη των νομικών, φορολογικών ή λογιστικών απαιτήσεών μας ή για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενώπιον παντός αρμόδιου Δικαστηρίου ή πάσης άλλης Αρχής.

9. Ποια είναι τα δικαιώματά σας;


Ως πελάτες μας έχετε δικαίωμα να ζητήσετε και να λάβετε πρόσβαση, ενημέρωση αλλά και αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων, που εμείς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε. Ειδικότερα έχετε:

  1. Το δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων (όπως αυτή η ανακοίνωση!)
  2. Το δικαίωμα πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες που διαθέτουμε για εσάς
  3. Το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς.
  4. Το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας, ή να σταματήσουμε την επεξεργασία ή τη συλλογή τους, σε ορισμένες περιπτώσεις
  5. Το δικαίωμα να διακόψετε την αποστολή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή SMS και το newsletter, και να αποσύρετε τη συναίνεσή/συγκατάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία που βασίζεται στη συναίνεσή/συγκατάθεσή ανά πάσα στιγμή
  6. Το δικαίωμα να ζητήσετε να μεταφέρουμε στοιχεία των δεδομένων σας είτε σε εσάς είτε σε άλλο φορέα παροχής υπηρεσιών
  7. Το δικαίωμα καταγγελίας στον ρυθμιστή προστασίας δεδομένων σας – στην Ελλάδα, στην Αρχή Προστασίας των Δεδομένων http://www.dpa.gr/


Εάν επιθυμείτε αντίγραφο μέρους ή όλων των προσωπικών σας δεδομένων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία της εταιρείας μας στο σημείο

10, «Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας»

Σε κάθε περίπτωση, επιθυμία μας είναι να διασφαλίσουμε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων. Γι' αυτό σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ανακριβή ή ελλιπή μη διστάσετε να μας ζητήσετε τη διόρθωση ή την συμπλήρωσή τους.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε την διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων εφόσον (α) αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών της μεταξύ μας ηλεκτρονικής συναλλαγής, (β) αυτά υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα και πέρα από τους σκοπούς, όπως αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στην παρούσα (γ) επιβάλλεται από τον νόμο.

Ακόμη έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε (εν άλω ή εν μέρει) τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία μας. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τυχόν ανάκληση της συναίνεσής σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συναλλαγής μας. Σε κάθε περίπτωση έχετε δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εφόσον κρίνετε ότι θίγεστε από την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτής της ιστοσελίδας ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

10. Πως να επικοινωνήσετε μαζί μας;


Θέλουμε πάντα να ακούμε από τους πελάτες μας (ειδικά εάν αισθάνεστε ότι σας έχουμε αμελήσει ή θα μπορούσαμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα).

Αν εσείς:

  • Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με αυτήν την ειδοποίηση / ενημέρωση.
  • Θα θέλατε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας.
  • Θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας όπως περιγράφεται παραπάνω ή έχετε να κάνετε μια καταγγελία.

Σας παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, η οποία θα χαρεί να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε και για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, σχετικά με την πολιτική, που ακολουθεί η εταιρεία μας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, επικοινωνήστε μαζί μας είτε ταχυδρομικώς στα στοιχεία επικοινωνίας που παραθέτουμε ακολούθως είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην διεύθυνση info@neotropio.gr

Ή αν θέλετε, μπορείτε να μας γράψετε στη διεύθυνση:


neotropio IKE

Λ. Μαραθώνος 60 & Αλ. Σκουζέ

T.K. 19009
Πικέρμι Αττικής

Η σελίδα ενδέχεται να ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για την καλλίτερη ανταπόκριση και ενημέρωση στην επεξεργασία των δεδομένων σας.
Αν κάνουμε σημαντικές αλλαγές, θα υπάρξει σαφής αναφορά και ενημέρωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή μεσω άλλων εργαλείων επικοινωνίας, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τις αλλαγές πριν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη neotropio IKE

στο τηλέφωνο 2106856465 ή στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου thanassis@neotropio.gr.

Η ισχύς της παρούσας Πολιτικής ξεκινάει στις 25/5/2018.